Despre

Statiunea Costinesti este amenajata in prelungirea satului cu acelasi nume, la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Constanta, intre localitatea Tuzla (nord) si Statiunea Olimp (sud). Numita si “capitala tineretii” de pe litoral, este statiunea turistica estivala cu cele mai diverse si numeroase elemente ce o disting de celelalte perle din siragul statiunilor de vacanta de pe malul romanesc al Marii Negre.

Costinestiul este cel mai mare centru estival de vacante pentru tineret. Dupa cateva zile petrecute in statiune turistul isi da seama de un alt specific al Costinestiului: buna dispozitie. Modul de viata tineresc si tonifiant de aici nu poate fi intalnit in alte statiuni de pe litoral. Statiunea tineretului de pe litoral, pe care pliantele turistice au inceput sa o descrie cu patru decenii in urma, ca fiind o tabara de corturi cu amenajari minime, se inscrie in prezent pe coordonatele marilor vacante estivale.

Considerata cea mai mare statiune estivala pentru tineri, Costinestiul a gazduit si gazduieste festivaluri (intre care “Festivalul filmului” si, mai recent “Gala tanarului actor”, Festivalul de Jazz – replica a celui desfasurat la Sibiu), Galele “Amfiteatru”, “Serbarile Marii”, seri de muzica si poezie, concursuri de dans, “Galele Costinesti”, concursuri sportive de sah, tenis de masa si de camp, innot, volei, schi nautic, windsurfing, yachting.

ISTORIC

Putini cunosc faptul ca zona in care astazi se afla comuna si statiunea Costinesti este incarcata de istorie. Istoria acestor locuri isi are radacinile in comuna primitiva.S-au gasit aici dovezi care atesta locuirea incepand cu prima epoca a fierului (Hallstatt), perioada coloniilor grecesti, a ocuparii romane, epoca feudala, pana la infiintarea propriu-zisa a satului Costinesti prin colonizarea germanilor.

Istoria propriu-zisa a asezarii Costinesti incepe la sfarsitul secolului al XIX-lea, atunci cand generalul Emil Costinescu colonizeaza cu populatie germana mosia pe care o detine in zona, aproape de malul marii. Noii locuitori ridica pe pamantul de la malul marii 48 de gospodarii, acest lucru marcand inceputul satului Costinesti. O mare parte dintre colonistii germani parasesc regiunea in anul 1940, atunci cand pleaca in Germania. Satul este ocupat de locuitor romani care continua dezvoltarea asezarii. In anul 1949, odata cu amenajarea unei tabere pentru elevi in zona lacului Costinesti, se pune bazele statiunii.

PLAJA

Plaja statiunii Costinesti are o lungime de 1 kilometru, iar latimea sa difera pe anumite sectoare. In zona Obeliscului, plaja este mai lata, insa foarte aglomerata pe timpul verii. In zona de nord, spre Epava, plaja este mai ingusta, acoperita cu nisip fin si marginita de o faleza joasa. Pe plaja exista beach baruri si baze de agrement, sezlonguri si umbrele. Pe timpul verii plaja din Costinesti este gazda unor emisiuni televizate sau sediul unor radiouri importante din tara.

OBIECTIVE TURISTICE

CAZARI

 • Apartament Calin

  Strada Pescăruşului 1, 907090 Costineşti, România

  Oferind vedere la mare, Apartament Calin este situat în cartierul Costinești, pe malul plajei Costinești, la mai puțin de 1 km de naufragiul Costinești și la 1,8 km de parcul de distracții Costinești.

 • Apartament Magic

  Costinesti, sat Costinesti, str. Tineretului, nr. 66

  Complexul Magic Costinesti este situat in centrul Costinestiului, la 100 m de plaja(3 min de mers pe jos), pe strada Tineretului nr. 66. 
  Apartamentele sunt cu 2 camere si dispun de tot confortul necesar unei vacante de vis: aer conditionat, cablu tv, apa calda, bucatarie proprie etc.

 • Casa Athena

  Strada tineretului Numarul 95, 907090 Costineşti, România

  Situată în Costinești, la 1,3 km de naufragiul Costinești și la 1,4 km de parcul de distracții Costinești, Casa Athena oferă cazare cu grădină și WiFi gratuit, precum și parcare privată gratuită pentru oaspeții care conduc.

 • Situată la 500 de metri de naufragiul Costinești și la 3,1 km de parcul de distracții Costinești, Casa Bellevue oferă camere în Costinești.